Açlığın İnsan Sağlığına Zararları Nelerdir?

Açlığın zararları saymakla bitmiyor. Öte yandan, yemek yemek hem lezzetli hem de hayatta kalmamız için gereklidir. Acıktığımızda vücut hemen tepki verir. Beyin organları uyarır, enerji planlaması yaptığı için vücut halsizleşir ve psikolojik baskı ile yorgunluğu destekler.

Açlığın zararları – video

Yani acıktığınızda hareket etmek istemezsiniz. Yine normal zamanlarda olduğu gibi enerji israf etmiyoruz ve vücut hücre depolarında biriken besinler az kullanılıyor. Peki bu tasarruf faydalı mı? Kısa bir süre için evet ama bu durum saatler hatta günler sürerse maalesef organizma bir değişikliğe uğrar ve sonunda açlığa dayanamaz ve zarar görür hatta ölür.

Açlığın zararları, er ya da geç, doğrudan ya da dolaylı olarak ölüme yol açacaktır!

sözdebilim.com

1. Açken dengen bozulur

Uzun süre aç kalmadan, sadece hafif bir açlık durumunda bile dengemizi kaybediyoruz. Gezegende araba kullanan veya hassas işler yapan veya riskli işler yapan milyonlarca insan var ve bunların çoğu yetersiz beslenme nedeniyle işlerini ve hayatlarını kaybediyor. Trafik kazalarında karar almada açlığın neden olduğu güçsüzlük nedeniyle her yıl binlerce kişi açlıktan kaynaklanan kazalar sonucu hayatını kaybediyor.

2. Aç karın mide hastalığına neden olur

Düzenli yemek yiyen kişilerde genellikle mide rahatsızlığı olmaz. Ancak açlık, midede bulunan asidin boş mideye salınmasına ve midenin çözülmesine ve midede yaraların oluşmasına ve sonunda ölüme neden olur. Sürekli açlık, kalıcı gastrointestinal (sindirim) bozukluklara neden olur. Mide asidi bağırsak yapısını bozar ve kansere yakalanma riskinizi de artırabilir.

3. Aç karnına ilaç almak sizi hemen öldürebilir


Bazı ilaçlar, kullandıkları tedavi için ağırdır. Örneğin Antibiyotik ilaçlar. Bu ilaçlar aç karnına alındığında mide asidinin etkisiyle ağzınızda köpürerek ölüm riski dahi yaratabilir. Midenizi laboratuvar tüpü gibi kötüye kullanmak istemiyorsanız, aç karnına ağır ilaç almadan önce dikkatlice düşünün. Aç karnına alınan ilaç, doğrudan kana girerse yüksek riskli ve tehlikeli de olabilir. Aç karnına ilaç almadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

4. Aç karnına egzersiz yapmak çok zararlıdır

Aç vücut, organizma için her zaman ağır bir yüktür. Organizmanın bir yükü varken, spor yapmak yüke eklenir. Üstelik ağır spor yapmak zihne zarar ve kayıptır. Aç karnına ve egzersiz zararları yoluyla bedeni yiyecek ve enerjiden tamamen mahrum etmek:
Önce kaslara ağır bir darbe ile başlar. Tüketilen kaslar erir ve vücut savunmasız kalır. Madde 1’de belirtilen konsantrasyonu bozar ve makine kullanan kişilerin kendilerine veya çevrelerindeki insanlara hayati zarar vermesine neden olabilir.

5. Acıktığınızda baş ağrısı ve ötesi riski!

Açlığın beyindeki etkisi çok hassas. Acıktığı zaman beyin doğru kararı veremez. “Açken sen değilsin” sözünü bilirsiniz. Yanlış karar verdiğinizi söylediğiniz ana geri dönün ve açlığınıza bir bakın. Tüm yanlış kararlar genellikle açlık içinde alınır. Çünkü normal düşünmek için doygun olmalısın.
Açken alışveriş yaparken özellikle dikkatli olun çünkü aç olduğunuzda harcama artar ve bütçe planınız kötü etkilenir, o zaman stres yaşarsınız, sonra stres kansere yol açabilir.

Sonuç

Açlığın zararları hayatınızı olumsuz yönde değiştirebilir! Maddeler bağlantılı olduğu için, açlık eninde sonunda sizi doğrudan veya dolaylı olarak ölüme götürür. Afrika’da her yıl binlerce çocuk açlıktan ölüyor. Açlığa dayanma gücü denen bir şeye inanmayın. Artık açken ne kaybettiğini biliyorsun. Kendini açlıkla test etmek beyinde ve organlarda geri dönüşü olmayan hasara neden olur. Sadece size değil, çevrenize ve sevdiklerinize de zarar verir. Vücuda açlığı öğretmeyi bırakın. Beyniniz açlığı anlamıyor. Açlığı soyut olarak algılayın ve hayatınıza devam edin. Elbette açlığın zararları bu kadar az değil. Doktorlara bile sorsanız, açlığın tüm zararlarını bir çırpıda söyleyemez. Açlığın her hücrede neden olduğu hasarın hangi hastalığa dönüşeceğini söyleyemez. Ama artık biliyorsunuz.

Dolu bir karınla ve sağlıkla yaşa.

Yorum yapın