Bu sabah Facebook’ta çok ilginç bir yazı buldum. Konu şu, sosyal medyadaki yazılar sizi motive edeyim derken, başınıza iş açar mı? Tabi durumun vahametini fark ettiğinizde geç mi olur? Bu sosyal medya tavsiyelerine aman dikkat! Çünkü bunlar resmen insanı köle eden sözler. Yazı yaşamla ilgili birtakım tavsiyelerden ibaret gibi görünüyor ama durun! Tabi bu tür yazılar geniş bir açıyla okunduğunda tam olarak neyi öğütlediğini fark edeceksiniz. O yüzden bu yazıyı biraz kişiselleştirilmiş şekilde kaleme aldık ve keyifle okuyacaksınız.
Köle eden 9 sosyal medya tavsiyesi!
Alıntı sözler şöyle:
“HAYATTAKİ AMAÇLARIMIZ!”
9= Günde 9 bardak su.
8= 8 saat iyi uyku.
7= Dünyanın 7 harikasını görmek için seyahat et.
6= Haftanın 6 günü çalış.
5= 5 haneli gelirin olsun.
4= 4 tekerleğin olsun.
3= 3 odalı düz ayak bir evin olsun.
2= 2 sevimli çocuğun olsun.
1= 1 sevdiğin olsun.
0= 0 gerilim…“ Ve yazı bu kadardı.
Sözlerin açıklaması:
Daha beni tanımadan hakkımda amaçlar uyduranlar mı varmış? Gerçekte durum nasıl peki? Hayattaki amaçlarımız nasıl olur bir bakalım. Ve şimdi bu 9 maddeye bakıp gerçek hayat ile kıyaslayalım.
9. Günde dokuz bardak su iç!
Temmuzun ortasında bile o kadar çok su içilmesi sakıncalı olabilir! Su sağlık için faydalı. Ama ocak ayında 9 bardak su içmek mantıklı değil. Çünkü su tüketimi iklime göredir.
8. Günde sekiz saat uyu!
Yaşa ve kişiye göre uyku süresi değişir. 5-6 saat size yetiyorsa sorun yok. Uykuyu vücudunuz kontrol eder. Dışardan bir güç değil. Uykunuz gelir sonra uyursunuz, uykunuz biter uyanırsınız. Ayrıca da uyku sorununuz varsa doktorunuz size gereken tedavi ve uyku süresini söyler.
7. Dünyanın yedi harikasını görmek için seyahat et!
Kime göre harika? Parasını sen mi ödeyeceksin? Hayattan tat alabilen kişilere her yer harika dostum. Ömrünüzü size dayatılan şeylerle heba etmeyin. İmkanınız varsa abartmadan tadını çıkarın.
6. Haftanın altı günü çalış!
Kölelik bu resmen. 6 Gün patrona çalış kalan tek günü yaşa! Aslında ailene, çocuğuna, eşine, akrabaya, dostuna, kendini, köpeğine, kursuna, hobine… tek gün kalsın demek istiyor! Yapmayın bunu siz sosyal bir varlıksınız. Çalışmak her şey değildir. Yaşamak her şeydir. Özgür yaşamak. Çalışmak geçinmek ve para kazanmak içindir sadece.
5. Beş haneli gelirin olsun!
Yani gelirin 10,000 üstü olsun istiyor. Bu güzel ancak bunu çalışarak yapman gerekiyor yani tam bir köle ol ve kalan bir gününü de çalışarak geçir diyor. 50 bin öyle kolaydı zaten. (6. maddeyi tetikler)
4. Dört tekerleğin olsun!
Mecbur muyum araba almaya? Arabayı sen satıyorsun sanki! Almıyorum araba maraba.. Yakında oksijen kalmayacak gezegende fabrikalardan ve dumandan. Çevre temiz kalsın istiyorsan yürüyerek git işe, olmadı bisikletle gez, çok lazımsa otobüse binersin. Ayrıca araba, otoparkı, trafiği, özel günü, çilesi tasası, vergisi, harcı… (5. maddeyi tetikler)
3. Üç odalı düz ayak bir evin olsun!
Çocuk yoksa ne gerek var 3 odaya. Alacağın tüm parayı eve veya kiraya öde değil mi Köle Isaura seni. Yahu bu zamanda ev almak kolay mı? Yıl 2020 ve ekmek aslanın ağzında.
2. İki sevimli çocuğun olsun!
Şart mı? Ömrünü iki insan yetiştirmeye ada zaten sana ait zamanın az durum ortada. Bravo 5 çocuk yap sen iyisi mi. Ha sevimli olsun, bir de sipariş veriyorsun!
1. Bir sevdiğin olsun!
Mecbur muyum buna? Tek başına daha mutlu olmadığımı nereden biliyorsun? Sırf biriyle birlikte olmak için çabalayıp vaktini ve parasını boşa harcayan insanlar var. Sen yalnızken mutluysan sana renk katacak ve uygun biri sadece şans.
0. Sıfır gerilim!
Çocuğun olacak derdin olmayacak öyle mi? Araban olacak, trafiğin olacak ve derdin olmayacak öyle mi? Haftanın 6 günü çalışıp iki ayağın bir pabuca girecek ve senin sıfır gerilimin olacak öyle mi? Hayır bu mümkün değil.
Sonuç:
Farkında olun! Sizi köle yapan sözler bunlarla sınırlı değildir elbette.
Evet değerli okuyucular her okuduğunuzu bu şekilde ele alırsanız eğer daha gerçekçi bir hayatınız olacaktır. Diğer türlü sadece sürüklenirsiniz. Diğer insanlar sürekli Faydalı ve Zararlı konularda yazılar paylaşır ve bunlar sizi iyi olduğu kadar kötü de etkileyebilir.
Konuyla ilgili olabilecek, her şeyin fazlası zararlıdır yazısını ve kitap okumanın zararları ayrıca tv seyretmenin zararlarını okumanızı önemle tavsiye ederiz.
Evrim Ağacı tarafından yayınlanmış bir diğer ilginç sosyal medya tespit yazısı da hayli dikkat Çekici: Sosyal Medyanın Tehlikeleri Nelerdir? Sosyal Medya Kullanımı İnsan Psikolojisi Nasıl Etkiliyor?
Sosyal medya konusunda daha fazla farkındalığa ulaşmak için bir diğer kapsamlı yazı kategorisi sosyalhesapsil web sitesinde hizmetinize sunulmuş: Sosyal Medya
Mutlu günler dileriz… ✨